Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problémy s mastnou/smíšenou pletí a jak je řešit

27. 1. 2014

 Krásný den Vám všem 

Dnes něco povím o problémech mastné pleti a jak je řešit. Tak jdeme na to, ne? :-) 

Možná víš, že pleť se rozlišuje do čtyř typů - mastná, smíšená, suchá a normální. Dívky s normální pletí nemají takové problémy jako dívky s mastnou, smíšenou nebo suchou pletí. Nemusí se o ni starat tak důkladně, jako my. Samozřejmě, je tu nějaká péče, ale není tak důležitá jako péče o mastnou pleť. 

Mastná nebo smíšená pleť se pozná velmi snadno - v T-zóně (čelo, nos, brada) je pleť mastná, lesklá, dělá se na ní zpravidla akné a líčka jsou suchá. Každá dívka a žena si musí určit svůj typ pleti a podle toho se o ni také starat. 

Důležitou věcí je čištění pleti pleťovou vodou. Nesmí ovšem obsahovat alkohol, ten by ti mohl více ublížit než pomoci. Pokud si chceš dávat na tvář krém, vol ty, které nejsou příliš mastné. Mohly by ti tvou pleť ještě více "umastit". Používej peeling! Ten ti odstraní odumřelé kožní buňky, a pleť budeš mít po peelingu krásně jemnou. Peeling používej dvakrát týdně, více ne; mohla by sis sedřít pokožku. Pleť si můžeš čistit také pleťovou pěnou. Výsledky jsou stejné jako po použí peelingu. 

Dalším bodem, jak zlepšit svou pleť, je pitný režim. Hodně dívkám to pomohlo. Ale ne, že budeš pít 2-3 litry minerálek. Obyčejná voda má v sobě látky, které ti zmírní tvé problémy. Přiznám se, několikrát jsem zkoušela pít obyčejnou čistou vodu, ale od mala mi voda nechutná, takže jsem to po prvním dni vzdala. 

Jak vidíš, o pleť je důležité se řádně starat. Není to jen opláchnutí vodou, použití krému, ale je to péče důkladná. Ach, jak se mají ty s normální pletí! Snad ti tento článek trochu pomůže. Budu ráda, když napíšeš, jak se o svou pleť staráš ty :-) 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář