Jdi na obsah Jdi na menu
 


Problémy s popraskanými rty

22. 2. 2014

 

Zdravím krásky. Ať už zima skončila nebo příjde, po ránu bývá chladněji. Některé mají ve zvyku si olizovat rty, tak jako já. Je to snad to nejhorší co v zimě a mrazu můžeš udělat, olizovat si rty a pak se divit, že je máš popraskané do krve. Jak je tedy ošetřit a zmírnit praskání? 
 

Balzámy:

Na trhu je spousta značek balzámů na rty. Ať už hydratační, pečující a mnoho dalších. Já mám někde zašantročený doma jeden, který mi skutečně vyhovuje. Koupila jsem ho v drogerii Rossman za nějakých 24,90,- značky Issana. Je vážně skvělý, není mastný a utvoří ti na rtech film, který vydrží skutečně dlouho, takže si rty nemusíš mazat co půl hodiny. 

Rtěnka:

Známe každá. Obyčejná dobrá rtěnka. I když to mnoho žen a dívek neví, rtěnka opravdu pomáhá. Můžeš ji použít jak na popraskané rty tak na opary. Má v sobě hojící látky, které ti usnadní léčbu rtů a oparů. Určitě vyzkoušej, je to skvělá a jednoduchá volba.

Med:

Sladký, zlatý med, který má výbornou chuť. Já osobně med miluju. Kdybych mohla, jedla bych ho celý den. No ale už dost o chuti. Jelikož je med přírodní léčivo a má spoustu léčivých účinků, je také skvělý právě na rty. Jednou jsem si ho namazala večer před spaním a ráno jsem měla rty hebké a hlavně: nepopraskané. Byla jsem velice překvapena, jak med rychle a účinně rty zahojí a nechá je hebké. 

Použití medu je skutečně jednoduché: lžičkou si nanes trošku medu na kartáček, který nepoužíváš, ale takový, aby měl MĚKKÉ štětiny. Poté ho krouživými pohyby "vmasíruj" do rtů. I když to není moc příjemné a máš nutkání to slízat, překonej to, určitě nebudeš litovat. 

Snad tě těchto pár rad inspirovalo a něco z toho vyzkoušíš. Budu ráda, když se v komentářích podělíš o tom, co pomáhá na popraskané rty tobě :-) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář